ONTSPANNING

Individuele Klankmassage

Bij een individuele klankmassage worden de klankschalen om en op het geklede lichaam geplaatst en in trilling gebracht. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en dit geleidt de trillingen erg goed. Zo kom je vrij snel tot een diepe ontspanning. De harmonische, natuurlijke en boventoonrijke klanken worden door alle cellen opgemerkt. Je stemt als het ware je instrument, je lichaam dus. Een klankmassage staat op zich. Er wordt niet gericht op een specifieke klacht behandeld maar vaak lossen onderliggende zaken zich spontaan op. Afhankelijk van je behoefte aan ontspanning en aan de bevordering van je gezondheid is het raadzaam om meer dan 1 klankmassage te plannen.

Massage

Ton neemt de volgende massages voor zijn rekening: Sport-, Bindweefsel-, en Ontspanningsmassage( oa. Hotstone massage). Ook Dorn therapie en Breussmassage is mogelijk. Ondertussen is Ton ook Sportzorgmasseur en heeft hij onlangs een cursus Triggerpointmassage gevolgd.

Bindweefselmassage is een massage gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De huid wordt aangezet tot versteviging en vernieuwing, de celwanden zijn beter in staat om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Verklevingen worden losgemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden.

Ontspanningsmassage is een zachte, ontspannende massage van de rug en schoudergordel dmv strijkingen (effleurages), knedingen (pétrissages), fricties en schuddingen. Een weldaad voor lichaam en geest! Deze massage kun je ook bij Ditty boeken. (info@praktijkdespecht.nl)

Bij Sportmassage worden de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. Hierbij worden dezelfde handgrepen als bij de Ontspanningsmassage toegepast, maar worden steviger uitgevoerd. Deze massage wordt afgesloten met tapotements (stevig tikken met handrug en vingers op de huid).

 

Klankschalenmeditatie

De trillingen van de klankschalen worden niet alleen met het oor opgevangen maar, net als bij de stemvorken, door het hele lichaam ervaren. Het is zeer rustgevend en de vibratie van klankschalen werkt heel positief op het:
• stimuleren van je levenslust
• harmoniseren van je bloeddruk
• ontspannen
• beter kunnen slapen
• toenemen van je concentratie
Het is heerlijk om een klankmeditatie liggend te ervaren, maar zittend mag natuurlijk ook. Na afloop voelt het alsof je een vrij weekend hebt gehad.

De klankschalenmeditatie organiseer ik voor groepen. Zie agenda.

Ik kan ook naar jou toekomen! Heb jij een mooie locatie en klankliefhebbers? Laat het me weten, daar komen we vast samen wel uit.

 

“Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht anders is het niet in staat onze geest sterk en helder te houden.”

- Boeddha -

‘Massage is de studie van anatomie in braille.’

- Jack Meager -

‘Er zit meer wijsheid in je lichaam, dan in de diepste filosofieën.

- Friedrich Nietzsche -

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN ACTIVITEITEN, NIEUWS OF WORKSHOPS? SCHRIJF JE DAN HIER IN