ONTSPANNING

Individuele Klankmassage

Bij een individuele klankmassage worden de klankschalen om en op het geklede lichaam geplaatst en in trilling gebracht. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en dit geleidt de trillingen erg goed. Zo kom je vrij snel tot een diepe ontspanning. De harmonische, natuurlijke en boventoonrijke klanken worden door alle cellen opgemerkt. Je stemt als het ware je instrument, je lichaam dus. Een klankmassage staat op zich. Er wordt niet gericht op een specifieke klacht behandeld maar vaak lossen onderliggende zaken zich spontaan op. Afhankelijk van je behoefte aan ontspanning en aan de bevordering van je gezondheid is het raadzaam om meer dan 1 klankmassage te plannen.

Massage

Ton neemt de volgende massages voor zijn rekening: Sport-, Bindweefsel-, en Ontspanningsmassage( oa. Hotstone massage). Ook Dorn therapie en Breussmassage is mogelijk. Ondertussen is Ton ook Sportzorgmasseur en heeft hij onlangs een cursus Triggerpointmassage gevolgd.

Bindweefselmassage is een massage gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De huid wordt aangezet tot versteviging en vernieuwing, de celwanden zijn beter in staat om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Verklevingen worden losgemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden.

Ontspanningsmassage is een zachte, ontspannende massage van de rug en schoudergordel dmv strijkingen (effleurages), knedingen (pétrissages), fricties en schuddingen. Een weldaad voor lichaam en geest! Deze massage kun je ook bij Ditty boeken. (info@praktijkdespecht.nl)

Bij Sportmassage worden de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. Hierbij worden dezelfde handgrepen als bij de Ontspanningsmassage toegepast, maar worden steviger uitgevoerd. Deze massage wordt afgesloten met tapotements (stevig tikken met handrug en vingers op de huid).

 

Klankschalenmeditatie

De trillingen van de klankschalen worden niet alleen met het oor opgevangen maar, net als bij de stemvorken, door het hele lichaam ervaren. Het is zeer rustgevend en de vibratie van klankschalen werkt heel positief op het:
• stimuleren van je levenslust
• harmoniseren van je bloeddruk
• ontspannen
• beter kunnen slapen
• toenemen van je concentratie
Het is heerlijk om een klankmeditatie liggend te ervaren, maar zittend mag natuurlijk ook. Na afloop voelt het alsof je een vrij weekend hebt gehad.

De klankschalenmeditatie organiseer ik voor groepen. Zie agenda.

Ik kan ook naar jou toekomen! Heb jij een mooie locatie en klankliefhebbers? Laat het me weten, daar komen we vast samen wel uit.

 

Voetreflexmassage

Nieuw bij Praktijk de Specht: Voetreflexmassage

In maart jl. ben ik gestart met de voetreflexmassage opleiding in Balk bij Evenwijs. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. In juli ben ik geslaagd voor het diploma: Voetreflexmassagetherapeut.  Wat is dit een prachtige aanvulling op het aanbod van Praktijk de Specht!                                                                                                                                            Er is enorm veel over te vertellen, hieronder in het kort info over het hoe en wat.

Wat is voetreflexmassage?

Het is een eenvoudige, zeer effectieve massage van de voet. De hele mens is terug te vinden in de voet. De voet als spiegel van de hele mens. Heel interessant is dat je het hele lichaam in de voet als het ware kunt zien. Je kunt de verschillende organen en lichaamsdelen terugvinden in de voet. Ook zegt de “toestand” van de voet ( gespannen, slap, pijnlijk, etc…) iets over de toestand van jouw lichaam op dat moment. We vinden in de voet niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten van de mens terug. Door de massage van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens. Voetreflexmassage is heel goed met andere therapieën te combineren. In acute situaties van spanning, angst, hoge bloeddruk of pijn kan de voetreflexmassage een uitkomst zijn. Het werkt zeer ontspannend. Na de behandeling voel je weer grond onder je voeten en loop je op “wolkjes”.

Hoe werkt voetreflexmassage?

Het brengt levensprocessen die zich vast hebben vastgezet weer in beweging. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk.  Door de massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet en stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. Er is aandacht, het “leven” gaat weer stromen. Je krijgt inzichten en je wordt je bewust van je eigen leven en je plaats in het geheel.

Is het veilig? Ja.

Heb je last van spanningen; hoge bloeddruk, stemmingswisselingen, depressies, behoefte aan ontspanning, last van je darmen, luchtwegen of rug, heb je verdriet, een verkrampt gevoel in je bekken? Voetreflexmassage is breed inzetbaar. Voor meer info neem contact met me op: bel 06 13264824  of mail: info@praktijkdespecht.nl

Ditty van den Berg www.praktijkdespecht.nl

“Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht anders is het niet in staat onze geest sterk en helder te houden.”

- Boeddha -

‘Massage is de studie van anatomie in braille.’

- Jack Meager -

‘Er zit meer wijsheid in je lichaam, dan in de diepste filosofieën.

- Friedrich Nietzsche -

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN ACTIVITEITEN, NIEUWS OF WORKSHOPS? SCHRIJF JE DAN HIER IN