Over Ditty van den Berg

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door muziek en klanken. Het heeft iets magisch voor mij. Het was een logische stap om me verder te gaan verdiepen in de muziek. Na de conservatoriumstudie hield ik me vooral bezig met het dirigeren van verschillende koren en het geven van instrumentale lessen. Na een specialisatiecursus Gregoriaans in 1998 heb ik de Schola Cantorum Campensis opgericht. Het Gregoriaans haalt mij uit de dagelijkse sleur en brengt me in een meditatieve staat. De oeroude gezangen die langs de gewelven golven herinneren me aan schoonheid en waarheid.

Tijdens een opleiding tot aurareader en – healer zijn de klankschalen in mijn leven gekomen. Deze klanken en vooral de uitwerking hiervan fascineren mij. De trillingen hebben een genezende werking. De weldadige ontspanning na een klankbad doet me goed. Ik zie dat ook bij mijn cliënten terug. Meewerken aan het welzijn van mensen is een opdracht die me past. Mijn talenten hiervoor inzetten maakt me blij.

Ik zing graag, het ontspant me en laat me helemaal in het Hier en Nu zijn. Ik word enthousiast wanneer ik mensen begeleid in het zingen, zowel individueel als in groepen, zowel Gregoriaans als Mantra’s. Zingen werkt bevrijdend!

Creatief bezig zijn met draadjes en wolletjes is ook een passie. Wolvilten geeft me veel plezier. De natuur inspireert me, de bloemen, bomen, de weidse vergezichten. Lange wandelingen laten me afstand nemen van het alledaagse en geven me het gevoel van opgenomen zijn in een groter geheel, van onderdeel te zijn van de kosmos.

Over Ton van den Berg

Sinds mijn jeugd al ben ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. In beroepskeuzetests kwam altijd wel iets met fysiotherapie naar boven, maar dit is merkwaardig genoeg niet mijn beroep geworden. Ik koos voor muziek en voor het onderwijs, waarin ik werk als docent Frans.

Maar oude liefde vergaat niet en zo kwam het dat ik, na een gesprek met mijn fysiotherapeute, in 2017 besloot om een opleiding voor sportmasseur te gaan volgen bij het Opleidings Centrum ’t Harde.

Blij met diploma Sportmassage.
juni 2018

 

Momenteel geef ik de volgende massages: Bindweefsel-, Ontspannings-, en Sportmassage.

- -

- -

- -

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN ACTIVITEITEN, NIEUWS OF WORKSHOPS? SCHRIJF JE DAN HIER IN